Helppo lihamureke uunijuureksilla & kermaisella sienikastikkeella
Valmis jauhelihataikina, joka on valmistettu possun- ja naudanlihasta, nopeuttaa lihamurekkeen valmistamista. Samalla pellillä paahdetaan perunoita ja porkkanoita. Lopputuloksen kruunaa kermainen sienikastike.
- Juurekset:
- 1 kg perunoita
- 0,5 kg porkkanoita
- 1.5 tlsuolaa
- 0.5 tlmustapippuria
- 2 tlkuivattua timjamia
- 2 rklöljyä
- Mureke:
- 0.5 rklöljyä
- 1 pktsika-nauta jauhelihataikinaa
- Kastike:
- 1 sipuli
- 1 rsherkkusieniä
- 1 rklvoita
- 0.5 tlsuolaa
- ripaus mustapippuria
- 1 prkruokakermaa + 1 dl vettä
- 1 rkl(dijon)sinappia
- 2 rklsoijakastiketta