Marokkolaiset karitsakoftat, taboullehia & tsatsikia
Tästä reseptistä valmistuu herkulliset karitsan jauhelihataikinasta tehdyt koftat eli pyörykät. Lisäkkeeksi valmistetaan maukasta taboullehia kotimaisesta kaurasta ja raikasta tsatsikia.
- Taboulleh:
- 300 g kauranjyviä
- 1 rskirsikkatomaatteja
- 0.5 kurkku
- 0.5 tlsuolaa
- ripaus mustapippuria
- 2 rkloliiviöljyä
- 2 tl sitruunan kuorta
- 0.5 sitruunan mehu
- 0.5 psminttua
- Tsatsiki:
- 1 prkturkkilaista jogurttia
- 0.5 kurkku
- 1 valkosipulinkynsi
- ripaus suolaa ja mustapippuria
- 0.5 sitruunan mehu
- 0.5 rklhunajaa
- 0.5 psminttua
- Koftat:
- 1 rklöljyä
- 1 pktkaritsan jauhelihataikinaa