Skip to contentRuokaboksi

Possua “Piccata” eli possua sitruunaisessa kapriskastikkeessa

Tässä reseptissä possun ulkofileepihvit hautuvat ihanasti sitruunaisessa kastikkeessa. Kastikkeen makua tuovat kaprikset ja tuore persilja. Lisäksi valmistetaan sitruunalla maustettua perunamurskaa.

Clock Icon35 min
LaktoositonGluteenitonSisältää possua

Perunat:
1 kg perunoita
0.5 tlsuolaa
0.5 sitruunan kuori + mehu
3 rklvoita
Possu:
1 salottisipuli
2 valkosipulinkynsi
1 rskirsikkatomaatteja
1 prkkapriksia
1 pktporsaan ulkofileetä
2 rklöljyä
1 tlsuolaa
0.5 tlmustapippuria
3 rklvoita
0.5 sitruunan kuori + mehu
1 ruukku persiljaa

Lisää samanlaisia reseptejä

Sitruunainen Possu Piccata - Kevyt nautinto arkiruokana

Sitruunaisessa kapriskastikkeessa kypsyvä possu Piccata on maukas ja kevyt ateria, joka sopii erinomaisesti kiireiseen arki-iltaan tai rentoon viikonloppuun. Tämä Italian klassikon inspiroima ruoka tuo raikkaan sitruunan ja suolaisen kapriksen pirskahduksen lautaselle, täydentäen mehukkaat porsaanpihvit herkullisesti.

Miksi valita possu Piccata?

Possu Piccatan erityisyys piilee sen maistuvassa sitruunaisessa kastikkeessa, joka saa syvyyttä kapriksista ja tuoreesta persiljasta. Sitruunan vitamiinit auttavat edistämään immuunijärjestelmää ja kaprikset lisäävät sopivaa suolaisuutta. Possun ulkofileessä on runsaasti proteiinia, joka pitää kylläisyyden tunteen pidempään yllä, ja yhdessä perunamurskan kanssa tämä ruoka tarjoaa mukavasti energiaa päivän haasteisiin.

Valmistusvinkit helposti onnistuvaan ateriaan

Kun valmistat tätä ruokaa, pidä huolta, etteivät possunpihvit kypsy liikaa – noin 3-4 minuuttia per puoli riittää mainiosti. Kapsikset voi korvata esimerkiksi oliiveilla, jos kaipaat vaihtelua makuihin. Voit myös tehdä reseptistä kasvisversion korvaamalla possun tofuviipaleilla, jolloin saat siitä yhtä lailla täyteläisen ja herkullisen.

Tarjoiluideat ja kevyet lisukkeet possu Piccatalle

Parhaimmillaan tämä ateria on tuoreen lehtisalaatin tai höyrytetyn parsakaalin kera. Raikkaat kasvikset korostavat sitruunakastikkeen makua ja luovat harmonisen kokonaisuuden. Annos voidaan tarjoilla joko näyttävästi suoraan pannusta, josta jokainen voi annostella itselleen tai kauniisti lautasille aseteltuna.

Täydellinen arjen herkku kiireisellekin kokille

Possu Piccata sitruunaisessa kastikkeessa on herkullinen ja helppo valmistaa, mikä tekee siitä loistavan vaihtoehdon arjen aterioihin tai juhlapöydän yllättäjäksi. Sen kevyt ja virkistävä maku hurmaa varmasti perheen kuin perheen, ja se sopii mainiosti erilaisiin ruokavalioihin. Kokeile tätä raikasta ja helppoa reseptiä jo tänään!

Possua “Piccata” -resepti on Ruokaboksin ammattikokkien kehittämä ja resepti on testattu Ruokaboksin testikeittiössä.

Ruokaboksi toimittaa ammattikokkien kehittämät reseptit ja niihin valitut raaka-aineet suoraan kotiovellesi. Ruokaboksilla arki on helpompaa ja maukkaampaa.