Ruokaboksi

Toscanalainen kanapata & murskattuja perunoita

Tämä kanapata lennättää sinut makumatkalle. Aurinkokuivattujen tomaattien aromaattinen maku pääsee oikeuksiinsa kermaisessa kastikkeessa. Lisäksi murskattuja perunoita.

Clock Icon40 min

Perunat:
1 kg perunoita
0.5 tlsuolaa
3 rklvoita
Pata:
1 sipuli
2 valkosipulinkynttä
1 prkoliiveja
1 prkaurinkokuivattuja tomaatteja
2 rkl aurinkokuivattujen tomaattien öljyä
1 pktbroilerin fileesuikaleita
1 tlsuolaa
0.5 tlmustapippuria
1 tlkuivattua yrttisekoitusta
1 rklvalkoviinietikkaa
1 prkruokakermaa + 2 dl vettä

Lisää samanlaisia reseptejä

Toscanalainen kanapata – makumatka Italiaan

Toscanalainen kanapata & murskattuja perunoita on täydellinen valinta, kun kaipaat helppoa mutta maistuvaa ateriaa. Tämä resepti tuo Italian auringon lautaselle aurinkokuivattujen tomaattien ja oliivien avulla, ja se sopii erinomaisesti rentoihin perheillallisiin tai ystävien kanssa vietettäviin hetkiin.

Miksi Toscanalainen kanapata on erityinen?

Toscanalaisen kanapadan salaisuus piilee sen kermaisessa kastikkeessa, joka yhdistää aurinkokuivattujen tomaattien täyteläisen maun ja oliivien suolaisuuden. Tämä ruoka ei ole pelkästään herkullinen, vaan se on myös laktoositon ja gluteeniton, joten se sopii monille ruokavalioille. Broileri tuo annokseen runsaasti proteiinia, ja yhdessä murskattujen perunoiden kanssa se tarjoaa tasapainoisen aterian.

Helppoja valmistusvinkkejä ja muunnelmia

Tämän kanapadan valmistaminen on suoraviivaista ja nopeaa, mutta muutamalla vinkillä onnistut vielä paremmin. Voit esimerkiksi kuoria ja pilkkoa perunat etukäteen, jolloin säästät aikaa ruoanlaitossa. Jos kaipaat vaihtelua, voit korvata kuivatun yrttisekoituksen kuivalla basilikalla, joka tuo ruokaan raikkaan lisävivahteen.

Parhaat lisukkeet ja tarjoiluehdotukset

Toscanalainen kanapata on parhaimmillaan tarjoiltuna murskattujen perunoiden kanssa, mutta voit täydentää aterian raikkaalla vihreällä salaatilla tai höyrytetyillä vihanneksilla. Juomaksi sopii hyvin esimerkiksi sitruunavesi tai kevyt kasvimehu. Tarjoile pata kauniista tarjoiluastiasta suoraan pöytään, jolloin kaikki voivat ottaa annoksen itse.

Aina herkullinen ja monipuolinen

Toscanalainen kanapata & murskattuja perunoita on helppo ja monipuolinen ruoka, joka ilahduttaa niin arkena kuin juhlahetkinäkin. Tämä resepti ei ainoastaan maistu hyvältä, vaan se myös tuo mukanaan ripauksen Italian makuja jokapäiväiseen ruoanlaittoon. Kokeile tätä herkullista ruokaa jo tänään!

Toscanalainen kanapata & murskattuja perunoita -resepti on Ruokaboksin ammattikokkien kehittämä ja resepti on testattu Ruokaboksin testikeittiössä.

Ruokaboksi toimittaa ammattikokkien kehittämät reseptit ja niihin valitut raaka-aineet suoraan kotiovellesi. Ruokaboksilla arki on helpompaa ja maukkaampaa.