1. Laita vesi kiehumaan perunoita varten. Pese perunat huolellisesti, voit lohkoa isoimmat niistä.
  2. Kuori ja hienonna valkosipulinkynnet. Kuori ja raasta porkkanat.
  3. Keitä perunat kypsäksi suolalla maustetussa vedessä.
  4. Kuumenna iso paistinpannu ja öljy. Lisää pannulle naudan jauheliha. Ruskista lihaa käännellen 3-4 minuuttia.
  5. Lisää pannulle valkosipuli ja porkkanat. Jatka paistamista hetken aikaa.
  6. Mausta suolalla, mustapippurilla, kuivatulla yrttisekoituksella, paprikajauheella ja valkoviinietikalla.
  7. Kumoa tomaattimurska pannulle, huuhtele tölkki vedellä ja lisää myös vesi pannulle.
  8. Kuumenna kiehuvaksi ja hauduta 5-8 minuuttia välillä sekoitellen.
  9. Pese ja raasta kurkku kulhoon. Kuori ja raasta omenat sekaan. Voit myös viipaloida omenat. Mausta valkoviinietikalla, sokerilla, öljyllä, suolalla ja mustapippurilla.
  10. Valuta kypsät perunat hyvin. Murskaa ne esimerkiksi survimella. Sekoita joukkoon voi. Lisää tarvittaessa suolaa.
  11. Hienonna puolikas ruukku lehtipersiljaa ja viimeistele pata sillä.
  12. Tarjoa tomaattinen jauhelihapata murskattujen perunoiden ja kurkku-omenasalaatin kanssa.
Vinkki! Voit halutessasi kuutioida porkkanat pieniksi kuutioiksi raastamisen sijaan.