Mausteinen pata härkisestä & keitettyjä perunoita
Valkosipulilla ja yrteillä maustetusta härkäpapusuikaleista ja kesäkurpitsasta valmistetaan mausteinen pata. Pata lämmittää niin vatsaa kuin mieltäkin. Padan kanssa tarjoillaan keitettyjä perunoita.
- Perunat:
- 1 kg perunoita
- 0.5 tlsuolaa
- Pata:
- 1 punasipuli
- 2 valkosipulinkynttä
- 2 porkkanaa
- 1 kesäkurpitsa
- 2 rklöljyä
- 1 pkthärkäpapusuikaleita
- 1 tlsuolaa
- 0.5 tlmustapippuria
- 1 tlkuivattua rosmariinia
- 1 tl(savu)paprikajauhetta
- 0.5 tlchilijauhetta
- 1 prktomaattipyreetä
- 1 prkkaurakermaa + 1 dl vettä
- 1 sitruunan mehu