1. Laita vesi kiehumaan couscousia varten. Viipaloi kesäkurpitsa. Puolita kirsikkatomaatit ja hienonna basilika. Suikaloi kesäsipulin varret. Kuutioi halloumijuusto.
  2. Keitä couscous pakkauksen ohjeen mukaan. Voitte halutessanne maustaa keitinveden curryjauheella.
  3. Valmista kastike. Hienonna valkosipulin kynsi. Kumoa jogurtti pieneen kulhoon ja sekoita joukkoon valkoviinietikka, suola, mustapippuri ja valkosipuli. Tarkista maku ja jätä maustumaan.
  4. Kuumenna paistinpannu kuumaksi. Paista kesäkurpitsaviipaleisiin kaunis väri tilkassa öljyä. Mausta suolalla, mustapippurilla ja (savu)paprikajauheella. Siirrä sivuun pannulta.
  5. Kuumenna pannu uudelleen ja ruskista halloumikuutiot öljyssä.
  6. Sekoita couscousin joukkoon kirsikkatomaatit, kesäkurpitsaviipaleet, kesäsipulin varret ja basilika. Lorauta joukkoon oliiviöljyä ja purista sitruunan mehu. Sekoita ja tarkista maku.
  7. Tarjoa couscous-salaatti paistettujen halloumikuutioiden ja jogurttikastikkeen kanssa.
Vinkki! Voit halutessasi huudella halloumijuustot kylmän veden alla ennen paistamista, näin niistä lähtee ylimääräinen suola pois. Muista kuitenkin kuivata juuston pinta hyvin ennen paistamista. Kesäkurpitsan ja halloumin voi myös grillata.