1. Kuori ja lohko perunat ja porkkanat. Kuori ja hienonna sipuli.
  2. Puolita fenkoli pitkittäin ja huuhtele se. Poista kova kanta ja suikaloi fenkoli.
  3. Kuumenna korkeareunainen kattila voi ja öljy. Lisää perunat, porkkanat, sipuli ja fenkoli kattilaan. Kuullota kasviksia 3-4 minuuttia sekoitellen.
  4. Mittaa kattilaan reseptin vesi. Mausta suolalla, maustepippureilla, fenkolinsiemenillä ja laakerinlehdillä.
  5. Kuumenna kiehuvaksi ja keitä noin 15 minuuttia.
  6. Sillä aikaa kuutioi kirjolohifilee.
  7. Kun keitto on kiehunut noin 15 minuuttia ja perunat alkavat olla kypsiä, niin lisää keittoon ruokakerma ja lohikuutiot. Huuhtele kermapurkki vedellä ja lisää vesi kattilaan.
  8. Kuumenna uudelleen kiehuvaksi ja sammuta liesi. Anna keiton hautua vielä noin 3-5 minuuttia kannen alla.
  9. Viimeistele keitto puolikkaan sitruunan mehulla ja tarjoa heti.