1. Laita vesi kiehumaan perunoita varten. Kuori ja lohko perunat. Keitä kypsäksi suolalla maustetussa vedessä.
  2. Kuori ja hienonna valkosipulinkynnet. Kuori ja kuutioi tai raasta porkkanat.
  3. Kuumenna paistinpannu ja öljy. Lisää kuumalle pannulle jauheliha. Ruskista 4 minuuttia käännellen.
  4. Lisää jauhelihan joukkoon valkosipulit ja porkkanat. Mausta paistos suolalla, mustapippurilla ja kuivatulla timjamilla. Jatka paistamista muutama minuutti sekoitellen.
  5. Sekoita pannulle sinappi, tomaattipyree ja vehnäjauhot. Paista vielä muutama minuutti käännellen.
  6. Lisää sitten vesi pannulle koko ajan sekoittaen. Kuumenna ja hauduta matalalla lämmöllä 8-10 minuuttia.
  7. Kuutioi maustekurkut.
  8. Huuhtele ja revi salaatti kulhoon. Pese ja puolita kirsikkatomaatit sekaan. Mausta öljyllä ja mustapippurilla.
  9. Valuta kypsät perunat ja murskaa ne esimerkiksi survimella. Sekoita niihin voi. Voit lisätä tarvittaessa suolaa.
  10. Lisää maustekurkut ja smetana kastikkeeseen.
  11. Tarjoa jauhelihastroganoff murskattujen perunoiden ja salaatin kanssa.
Vinkki! Voitte tarjota smetanan ja maustekurkut myös erikseen, jos ne eivät maistu jokaiselle ruokailijalle.