1. Laita vesi kiehumaan pastaa varten. 
  2. Kuori ja hienonna punasipuli ja valkosipulinkynnet. Kuori ja raasta porkkanat tai kuutioi pieniksi kuutioiksi. Pese ja kuutioi paprika.
  3. Keitä pasta pakkauksen ohjeen mukaan. Valuta keitetty pasta hyvin ja sekoita siihen öljy. 
  4. Kuumenna paistinpannu ja öljy. Lisää jauheliha pannulle ja paista käännellen noin 3-4 minuuttia.
  5. Lisää pannulle sipulit, porkkanat ja paprikat. Jatka paistamista muutaman minuutin ajan. 
  6. Mausta suolalla, mustapippurilla, kuivatulla basilikalla, paprikajauheella, valkoviinietikalla ja tomaattipyreellä.
  7. Kaada pannulle tomaattimurska, huuhtaise tölkki vedellä ja kaada vesi sekaan. Kuumenna kiehuvaksi ja hauduta noin 8-10 minuuttia.
  8. Tarjoa jauhelihabolognese pastan ja parmesanjuuston kanssa.
Vinkki! Bolognesen maustamiseen sopii myös kuivattu oregano. Lisää sitä 1 tl samaan aikaan muiden mausteiden kanssa.