1. Kuori ja paloittele perunat ja porkkanat. Kuori ja hienonna sipuli.
  2. Kuumenna kattila voi ja öljy. Lisää perunat, porkkanat ja sipuli kattilaan. Kuullota kasviksia muutama minuutti sekoitellen.
  3. Mittaa kattilaan vettä niin, että juurekset peittyvät kokonaan.
  4. Mausta keitto laakerinlehdillä, maustepippureilla ja suolalla. Kiehauta ja keitä noin 10-15 minuuttia, kunnes perunat ovat melkein kypsiä.
  5. Keiton kiehuessa suikaloi kylmäsavukirjolohi.
  6. Hienonna tilli.
  7. Kun perunat ovat melkein kypsiä, niin lisää keittoon ruokakerma. Huuhtaise kermapurkki vedellä ja lisää myös vesi keittoon.
  8. Lisää kylmäsavulohisuikaleet, tilli ja sitruunan mehua keittoon.
  9. Kuumenna kiehuvaksi ja sammuta liesi.
  10. Anna kalan kypsyä ja makujen tasaantua kannen alla noin 5 minuuttia.
  11. Tarjoile kylmäsavulohikeitto tuoreen ruisleivän kanssa.
Vinkki! 1 tl fenkolinsiemeniä antaa makua lohikeitolle, kannattaa kokeilla!
Vinkki! Kuori ja paloittele perunat ja porkkanat edellisenä iltana kylmään veteen jääkaappiin. Esivalmistelut helpottavat arjen kiireissä.