- Kuori ja paloittele perunat ja porkkanat. Kuori ja hienonna sipuli.
- Kuumenna kattila voi ja öljy. Lisää perunat, porkkanat ja sipuli kattilaan. Kuullota kasviksia muutama minuutti sekoitellen.
- Mittaa kattilaan vettä niin, että juurekset peittyvät kokonaan.
- Mausta keitto laakerinlehdillä, maustepippureilla ja suolalla. Kiehauta ja keitä noin 10-15 minuuttia, kunnes perunat ovat melkein kypsiä.
- Keiton kiehuessa suikaloi kylmäsavukirjolohi.
- Hienonna tilli.
- Kun perunat ovat melkein kypsiä, niin lisää keittoon ruokakerma. Huuhtaise kermapurkki vedellä ja lisää myös vesi keittoon.
- Lisää kylmäsavulohisuikaleet, tilli ja sitruunan mehua keittoon.
- Kuumenna kiehuvaksi ja sammuta liesi.
- Anna kalan kypsyä ja makujen tasaantua kannen alla noin 5 minuuttia.
- Tarjoile kylmäsavulohikeitto tuoreen ruisleivän kanssa.
Vinkki! Kuori ja paloittele perunat ja porkkanat edellisenä iltana kylmään veteen jääkaappiin. Esivalmistelut helpottavat arjen kiireissä.