1. Kuori ja kuutioi perunat. Kuutioi keittojuurekset.
  2. Kuumenna kattila, voi ja öljy. Lisää perunat ja keittojuurekset kattilaan ja kuullota hetken aikaa sekoitellen. 
  3. Lisää tomaattipyree ja kuivattu yrttisekoitus kattilaan. Jatka kuullottamista hetken aikaa sekoitellen.
  4. Mittaa reseptin vesi kattilaan. Mausta suolalla, maustepippureilla ja laakerinlehdillä. Kuumenna kiehuvaksi ja hauduta noin 15 minuuttia, kunnes perunat ovat melkein kypsiä.
  5. Kuutioi kirjolohi. 
  6. Valuta kaprikset, mutta säästä tilkka lientä. 
  7. Kun keitto on hautunut noin 15 minuuttia, niin lisää keittoon kirjolohikuutiot, kaprikset ja kapristen liemi.
  8. Kuumenna kiehuvaksi ja hauduta vielä 4-5 minuuttia, kunnes perunat ja lohet ovat kypsiä. 
  9. Tarjoile lohiseljanka creme fraichen kanssa. 
  Vinkki! Voit lisätä 1 tl paprikajauhetta samaan aikaan kattilaan tomaattipyreen kanssa.