1. Laita vesi kiehumaan kauraa varten. Keitä kaura pakkauksen ohjeen mukaan suolalla maustetussa vedessä. Huuhtele keitetyt jyvät kylmällä vedellä siivilässä ja jätä valumaan.
  2. Kumoa jogurtti kulhoon. Huuhtele ja raasta puolikas kurkku sekä kuorittu valkosipulinkynsi jogurtin sekaan. Mausta suolalla, mustapippurilla, puolikkaan sitruunan mehulla ja hunajalla. Hienonna rasia minttua ja sekoita puolet siitä jogurtin joukkoon.
  3. Pese ja leikkaa kirsikkatomaatit neljään osaan toiseen kulhoon. Huuhtele ja kuutioi puolikas kurkku tomaattien sekaan.
  4. Kumoa keitetty kaura samaan kulhoon kasvisten kanssa. Mausta suolalla, mustapippurilla ja öljyllä. Raasta sekaan pestyn puolikkaan sitruunan kuori ja purista joukkoon myös mehu. Sekoita joukkoon loput mintusta. Nostele kaikki sekaisin ja jätä maustumaan.
  5. Pyörittele öljyllä kostutetuin käsin karitsan jauhelihataikinasta pieniä pyöryköitä.
  6. Kuumenna iso paistinpannu ja öljy. Lisää pyörykät pannulle ja paista käännellen 6-8 minuuttia, niin että pyörykät ovat kypsiä.
  7. Tarjoa karitsakoftat taboullehin ja tsatsikin kanssa.
  Vinkki! Voit raastaa tsatsikiin menevän kurkun siivilään ja puristaa siitä ylimääräisen nesteen pois ennen jogurtin sekaan lisäämistä. Tsatsikista tulee näin paksumpaa.