1. Laita vesi kiehumaan pastaa varten.
  2. Kuutioi pekoni. Huuhtele ja suikaloi kesäsipulit sekä kuori ja hienonna valkosipulinkynnet. Hienonna puolikas ruukku lehtipersiljaa.
  3. Valmista salaatin marinadi. Mittaa öljy, valkoviinietikka, suola, mustapippuri ja sinappi kulhoon. Sekoita kunnolla.
  4. Huuhtele ja revi salaatti marinadin joukkoon. Pese ja puolita kirsikkatomaatit salaatin sekaan.
  5. Keitä pasta pakkauksen ohjeen mukaan.
  6. Riko kananmunat kulhoon ja vatkaa rakenne rikki.
  7. Kuumenna paistinpannu. Lisää pannulle pekonikuutiot. Paista pekoneita sekoitellen muutama minuutti. 
  8. Lisää pannulle sitten sipulit. Mausta suolalla ja mustapippurilla.
  9. Jatka paistamista hetki.
  10. Kaada pannulle ruokakerma ja huuhtaise purkki tilkalla vettä sekä kaada vesi mukaan pannulle. Kuumenna kiehuvaksi.
  11. Kun pasta on kypsää, valuta pasta ja lisää se pannulle pekonikastikkeen joukkoon.
  12. Sekoita vielä nopeasti pannulle kananmunat, parmesanjuusto ja hienonnettu lehtipersilja.
  13. Tarjoa perinteinen pasta carbonara salaatin kanssa.