1. Laita vesi kiehumaan pastaa varten.
  2. Valmista salaatti. Huuhdo kurkku ja omenat sekä viipaloi ne kulhoon. Mausta valkoviinietikalla, suolalla, sokerilla sekä oliiviöljyllä. Jätä maustumaan.
  3. Keitä pasta pakkauksen ohjeen mukaan. Valuta kypsä pasta hyvin.
  4. Kuori ja hienonna puolikas valkosipuli ja punasipuli.
  5. Hienonna puolikas ruukku persiljaa ja suikaloi kylmäsavulohi.
  6. Kuumenna paistinpannu. Lisää pannulle öljy ja hienonnetut sipulit. Paista sipuleita muutama minuutti. Mausta suolalla ja mustapippurilla.
  7. Kaada pannulle ruokakerma. Huuhtaise purkki vedellä ja lisää vesi pannulle. Kuumenna ja hauduta hetken aikaa.
  8. Lisää sitten kylmäsavulohi ja keitetty pasta kastikkeen joukkoon.
  9. Viimeistele pasta hienonnetulla persiljalla ja puolikkaan sitruunan mehulla.
  10. Tarjoa kermainen savulohipasta raikkaan kurkku-omenasalaatin kanssa.
Vinkki! Jos sinulta löytyy kuivattua tilliä, voit maustaa kastikkeen sillä muiden mausteiden kanssa samaan aikaan.