1. Harjaa perunat ja porkkanat puhtaiksi kylmän veden alla. Kuutioi perunat ja porkkanat. Hienonna sipuleiden valkoiset osat ja suikaloi varret.
  2. Leikkaa fenkoli pituussuunnassa puoliksi, poista kova keskikohta ja viipaloi fenkoli ohuiksi viipaleiksi. Voit myös käyttää mahdolliset fenkolin varret ja lehdet.
  3. Kuumenna kattila. Lisää kattilaan öljy ja hienonnetut sipulien valkeat osat sekä fenkolisuikaleet. Kuullota  miedolla lämmöllä sekoitellen muutama minuutti.
  4. Lisää sitten perunat, porkkanat, vesi, fondi ja maustepippurit. Kuumenna kiehuvaksi ja keitä noin 15 minuuttia tai kunnes perunat ovat kypsiä.
  5. Hienonna sillä aikaa tilli ja kuutioi kirjolohi.
  6. Kun perunat ja porkkanat ovat kypsiä, niin lisää keittoon suola, kerma, kesäsipulien varret ja kalapalat.
  7. Kuumenna kiehuvaksi ja sammuta sitten levy. Raasta pestyn sitruunan kuori ja purista mehua sekä anna makujen tasaantua muutaman minuutin.
  8. Viimeistele keitto hienonnetulla tillillä. Tarkista maku ja tarjoa heti.
Vinkki! Jos sinulla on kaapissa fenkolinsiemeniä, voit murskata niitä ripauksen keiton sekaan.