1. Laita vesi kiehumaan perunoita ja porkkanoita varten. Pese tai kuori perunat ja porkkanat. Paloittele ja keitä kypsäksi suolalla maustetussa vedessä.
  2. Kuori ja hienonna sipuli ja valkosipulinkynnet.
  3. Viipaloi nakit.
  4. Kuumenna korkeareunainen pannu, voi ja öljy. Lisää pannulle nakit ja sipulit. Paista sekoitellen noin 4 minuuttia.
  5. Mausta suolalla, mustapippurilla ja kuivatulla yrttisekoituksella. Lisää pannulle tomaattipyree, (dijon)sinappi ja vehnäjauhot. Paista käännellen hetki.
  6. Kaada pannulle reseptin vesi koko ajan sekoittaen. Kuumenna kiehuvaksi ja hauduta noin 5-8 minuuttia.
  7. Huuhtele ja revi salaatti kulhoon. Kuori ja viipaloi kurkku sekaan. Mausta mustapippurilla, öljyllä ja valkoviinietikalla.
  8. Valuta kypsät perunat ja porkkanat hyvin. Sekoita niihin voi ja lisää tarvittaessa suolaa.
  9. Tarjoa nakkikastike keitettyjen perunoiden ja porkkanoiden sekä salaatin kanssa.
Vinkki! Soijakastike antaa nakkikastikkeella syvyyttä, lisää sitä 1-2 rkl kastikkeeseen, mutta vähennä suolan määrää.