1. Laita vesi kiehumaan perunoita varten. Kuori ja lohko perunat. Keitä kypsäksi suolalla maustetussa vedessä.
  2. Huuhtele ja revi salaatti kulhoon. Pese ja puolita kirsikkatomaatit joukkoon. Mausta öljyllä, valkoviinietikalla ja kuivatulla oreganolla. 
  3. Mausta kirjolohi suolalla ja mustapippurilla. Leikkaa kirjolohi annospaloiksi ruokailijamäärän mukaan. 
  4. Kuumenna paistinpannu, öljy ja voi. Lisää lohet pannulle nahkapuoli alaspäin ja paista noin 3-4 minuuttia. Käännä kirjolohet ja jatka paistamista muutama minuutti. Voit tässä vaiheessa irroittaa lohista nahkan halutessasi. 
  5. Kaada pannulle ruokakerma. Huuhtaise purkki vedellä ja kaada myös vesi pannulle. Mausta suolalla. Raasta sekaan pestyn puolikkaan sitruunan kuori ja purista myös mehu joukkoon. Kiehauta ja hauduta miedolla lämmöllä muutama minuutti. 
  6. Valuta kypsät perunat hyvin ja murskaa ne esimerkiksi survimella. Sekoita joukkoon voi. Lisää tarvittaessa suolaa. 
  7. Tarjoa pannulla paistetut kirjolohet sitruunaisen kastikkeen, murskattujen perunoiden ja salaatin kanssa.
  Vinkki! Valmista tämä resepti ensimmäisenä.