1. Laita vesi kiehumaan pastaa varten.
  2. Kuori ja hienonna sipuli ja valkosipuli. Kuori ja raasta porkkanat.
  3. Kuumenna iso paistinpannu ja öljy. Ruskista kuumalla pannulla jauheliha.
  4. Lisää pannulle sipulit ja porkkanaraaste. Jatka paistamista muutama minuutti sekoitellen.
  5. Mausta suolalla, mustapippurilla ja kuivatulla oreganolla.
  6. Lisää pannulle tomaattipyree, tomaattimurska ja valkoviinietikka. Huuhtele tomaattimurskapurkki vedellä ja lisää myös vesi pannulle.
  7. Sekoita hyvin ja anna hautua miedolla lämmöllä 8-10 minuuttia.
  8. Keitä sillä aikaa spagetti pakkauksen ohjeen mukaan.
  9. Valmista salaatti. Pese ja puolita kurkku kulhoon. Huuhtele ja revi salaatti sekaan. Mausta oliiviöljyllä ja ripauksella mustapippuria. Hienonna puolikas ruukku lehtipersiljaa.
  10. Viimeistele bolognese lehtipersiljalla ja tarjoa keitetyn spagetin sekä salaatin kanssa.