1. Kuori ja kuutioi perunat, porkkanat ja sipuli.
  2. Kuumenna iso kattila, öljy ja voi. Lisää kattilaan perunat, porkkanat ja sipulit. Freesaa muutama minuutti käännellen.
  3. Mittaa kattilaan vettä niin, että juurekset peittyvät. Mausta kalaliemikuutiolla, suolalla, maustepippureilla, laakerinlehdillä ja fenkolinsiemenillä. 
  4. Kuumenna keitto kiehuvaksi ja keitä noin 10-15 minuuttia, kunnes perunat ovat melkein kypsiä.
  5. Kuutioi kirjolohi.
  6. Kun perunat ovat melkein kypsiä, niin lisää keittoon kirjolohi ja ruokakerma. Huuhtele kermapurkki vedellä ja lisää myös vesi keittoon. Kuumenna kiehuvaksi ja hauduta noin 5 minuuttia niin, että lohi ja perunat ovat kypsiä.
  7. Hienonna tilli ja viimeistele keitto sillä.
  8. Tarjoile kermainen lohikeitto ruisleivän kanssa.