1. Laita vesi kiehumaan perunoita varten. Harjaa tarvittaessa perunat puhtaaksi. Keitä perunat kypsiksi suolatussa vedessä.
  2. Valmista kermaviilikastike. Kumoa kermaviili kulhoon. Purista joukkoon puolikkaan sitruunan mehut. Mausta kastike suolalla, mustapippurilla ja sinapilla.
  3. Hienonna ruukku tilliä. Huuhtele ja suikaloi kesäsipuli.
  4. Valuta kypsät perunat hyvin. Murskaa perunat esimerkiksi survimella. Sekoita niihin voi, suola, puolet hienonnetusta tillistä ja kesäsipuli. Sekoita ja jätä kannen alle odottamaan.
  5. Mittaa laakealle lautasella jauhot ja suola. Pyörittele muikut jauho-suolaseoksessa.
  6. Kuumenna paistinpannu ja voi sekä öljy. Lisää muikut pannulle ja paista molemmin puolin noin 2-3 minuuttia.
  7. Viimeistele muikut lopulla hienonnetulla tillillä.
  8. Tarjoile rapeaksi paistetut muikut murskattujen perunoiden ja kermaviilikastikkeen kanssa.
Vinkki! Jos kaapistasi löytyy ruisjauhoja, niin reseptin jauhot voi korvata niillä.