- Huuhtele kukkakaalit. Leikkaa kukkakaalit nupuiksi, kuori ja viipaloi myös varret.
- Kuori ja hienonna sipuli ja valkosipulinkynnet. Huuhtele pavut siivilässä kylmällä vedellä ja valuta hyvin.
- Kuumenna iso kattila, öljy ja voi. Lisää kattilaan kukkakaalit ja sipulit. Kuullota käännellen muutama minuutti.
- Lisää sitten kattilaan pavut. Mausta suolalla, mustapippurilla, curryjauheella, sokerilla ja valkoviinietikalla. Kaada kattilaan vettä, niin että kasvikset peittyvät.
- Kuumenna kiehuvaksi ja hauduta keittoa noin 15 minuuttia, niin että kukkakaali on läpikypsää.
- Kuutioi pekoni. Lisää pekonit kylmälle paistinpannulle. Kuumenna pannu ja paista pekoneita noin 5 minuuttia käännellen, niin että pekonit paistuvat rapeaksi.
- Kun keitto on hautunut noin 15 minuuttia, niin kaada sekaan ruokakerma. Huuhtaise purkki vedellä ja lisää vesi kattilaan. Kiehauta kuumaksi.
- Soseuta keitto kuumuutta kestävällä tehosekoittimella tai sauvasekoittimella.
- Tarjoile samettinen kukkakaalikeitto rapean pekonin kanssa.
Laktoositon - Gluteeniton
Samettinen kukkakaalikeitto rapealla pekonilla (L,G)
Kukkakaali on kesän sesonkiherkku – tällä kertaa siitä valmistuu maukas keitto. Keiton kruunaa rapeaksi paistettu pekoni, joka tuo savuisuutta samettiseen kukkakaalikeittoon.
Voita ilmaiset Ruokaboksit vuodeksi! 🤩
Sulje
Voita ilmaiset Ruokaboksit vuodeksi! Arvo jopa 5000€ ! 🤩
Ilmaiset Ruokaboksit vuodeksi -voittaja arvotaan 1.10.2024.
Osallistu Osallistuin jo