1. Huuhtele kukkakaalit. Leikkaa kukkakaalit nupuiksi, kuori ja viipaloi myös varret.
  2. Kuori ja hienonna sipuli ja valkosipulinkynnet. Huuhtele pavut siivilässä kylmällä vedellä ja valuta hyvin.
  3. Kuumenna iso kattila, öljy ja voi. Lisää kattilaan kukkakaalit ja sipulit. Kuullota käännellen muutama minuutti.
  4. Lisää sitten kattilaan pavut. Mausta suolalla, mustapippurilla, curryjauheella, sokerilla ja valkoviinietikalla. Kaada kattilaan vettä, niin että kasvikset peittyvät.
  5. Kuumenna kiehuvaksi ja hauduta keittoa noin 15 minuuttia, niin että kukkakaali on läpikypsää.
  6. Kuutioi pekoni. Lisää pekonit kylmälle paistinpannulle. Kuumenna pannu ja paista pekoneita noin 5 minuuttia käännellen, niin että pekonit paistuvat rapeaksi.
  7. Kun keitto on hautunut noin 15 minuuttia, niin kaada sekaan ruokakerma. Huuhtaise purkki vedellä ja lisää vesi kattilaan. Kiehauta kuumaksi.
  8. Soseuta keitto kuumuutta kestävällä tehosekoittimella tai sauvasekoittimella.
  9. Tarjoile samettinen kukkakaalikeitto rapean pekonin kanssa.
Vinkki! Kun olet paistanut pekonin, niin siirrä se lautaselle talouspaperin päälle odottamaan. Talouspaperi imee ylimääräisen rasvan ja jäljelle jää rapsakka pekonimuru.