1. Laita vesi kiehumaan perunoita varten ja kuumenna uuni 200 asteeseen.
  2. Kuori ja lohko perunat sekä keitä ne kypsäksi suolalla maustetussa vedessä.
  3. Kumoa smetana kulhoon. Hienonna tilli ja sekoita puolet siitä smetanan joukkoon. Sekoita joukkoon myös sinappi. Viipaloi puolikas lime.
  4. Vuoraa uunivuoka tai uunipelti leivinpaperilla ja nosta kirjolohi nahkapuoli alaspäin vuokaan. Mausta kirjolohi suolalla ja mustapippurilla.
  5. Levitä smetana kuorrutus lohen pintaan ja lisää viipaloidut limet lohen päälle.
  6. Paista smetanalohta uunissa noin 15-20 minuuttia.
  7. Lohen paistuessa valmista salaatti. Viipaloi kurkku kulhoon ja pese ja revi salaatti sekaan. Mausta salaatti oliiviöljyllä ja ripauksella mustapippuria.
  8. Valuta kypsät perunat hyvin. Sekoita perunoiden joukkoon voi sekä loput hienonnetusta tillistä. Mausta suolalla sekä mustapippurilla. Murskaa perunat lopuksi survimella tai nuijalla.
  9. Tarjoa kuorrutettu uunilohi murskattujen perunoiden ja salaatin kanssa.