1. Kuumenna uuni 225 asteeseen. Vuoraa laakea uunivuoka leivinpaperilla. 
  2. Laita vesi kiehumaan perunoita varten. Kuori ja pilko perunat. Keitä kypsäksi suolalla maustetussa vedessä.
  3. Kumoa kermaviili kulhoon. Mausta suolalla ja mustapippurilla. Raasta pestyn sitruunan kuorta joukkoon ja purista myös mehua sekaan. Hienonna joukkoon tilli. 
  4. Nosta kirjolohi uunivuokaan. Mausta suolalla ja mustapippurilla. Levitä kermaviili lohen pintaan. Nosta vuoka uuniin ja paista noin 20-25 minuuttia, kunnes lohi on  kypsä. 
  5. Suikaloi kaali mahdollisimman ohuiksi suikaleiksi kulhoon. Kuori ja raasta porkkanat sekaan. Mausta öljyllä, valkoviinietikalla, suolalla ja sokerilla. 
  6. Valuta kypsät perunat hyvin ja murskaa ne esimerkiksi survimella. Sekoita joukkoon voi ja lisää tarvittaessa suolaa.
  7. Tarjoile kermaviilillä kuorrutettu lohi murskattujen perunoiden ja kaalisalaatin kanssa. 
  Vinkki! Valmista tämä resepti ensimmäisenä.