1. Huuhtele kikherneet siivilässä kylmällä vedellä ja jätä valumaan.
  2. Harjaa palsternakat huolellisesti puhtaiksi. Pilko palsternakat. Kuori ja pilko perunat. Kuori ja hienonna valkosipulinkynnet. Kuori ja lohko omenat.
  3. Kuumenna kattila ja öljy. Lisää kattilaan palsternakat, perunat, valkosipulit ja omenat. Kuullota kasviksia muutama minuutti sekoitellen.
  4. Mausta kasvikset suolalla, mustapippurilla, kuivatulla timjamilla ja valkoviinietikalla.
  5. Mittaa kattilaan vettä niin, että kasvikset peittyvät. Sekoita joukkoon huuhdellut kikherneet. Kuumenna kiehuvaksi ja hauduta miedolla lämmöllä noin 25-30 minuuttia, kunnes kasvikset ovat kypsiä.
  6. Kun kasvikset ovat kypsiä, niin lisää keittoon ruokakerma. Huuhtaise purkki vedellä ja lisää vesi kattilaan. Kuumenna vielä kiehuvaksi.
  7. Soseuta keitto sauvasekoittimella tai kuumuutta kestävällä tehosekoittimella.
  8. Tarjoa täyteläinen palsternakkakeitto ruisleivän kanssa.
Vinkki! Voit kuoria ja pilkkoa palsternakat ja perunat kylmään veteen jääkaappiin edellisenä päivänä.