1. Laita vesi kiehumaan perunoita varten. Kuumenna uuni 200 asteeseen.
  2. Harjaa perunat puhtaaksi tarvittaessa ja lohko perunat. Keitä perunat suolalla maustetussa vedessä kypsiksi.
  3. Huuhtele ja puolita kirsikkatomaatit ja kuori sekä hienonna valkosipulinkynsi.
  4. Poista lenkkimakkarasta kuori ja leikkaa pituussuunnassa makkaroihin syvät viillot.
  5. Voitele uunivuoka kevyesti öljyllä.
  6. Täytä makkarat kirsikkatomaateilla, valkosipulilla ja juustoraasteella. Nosta makkarat uunivuokaan ja paista uunin keskitasolla noin 20-25 minuuttia.
  7. Valmista makkaroiden kypsyessä murskatut perunat. Survo valutetut kypsät perunat survimella ja sekoita joukkoon voi. Mausta ripauksella suolaa ja mustapippuria.
  8. Huuhtele ja revi salaatti kulhoon ja kuutioi maustekurkut salaatin joukkoon.
  9. Tarjoa uunimakkara murskattujen perunoiden ja salaatin kanssa.
Vinkki! Jos juuston määrä tuntuu suurelta, niin voitte esim pakasta ylijäävän juuston. Silloin sitä helppo ottaa pakkasesta esimerkiksi pizzan päälle.