1. Kuumenna uuni 225 asteeseen. Vuoraa uunipelti leivinpaperilla.
  2. Laita vesi kiehumaan perunoita varten. Kuori ja lohko perunat. Keitä ne kypsäksi suolalla maustetussa vedessä.
  3. Mausta kirjolohi suolalla ja mustapippurilla. Nosta lohi uunipellille. Viipaloi lohen päälle pesty appelsiini. Nosta uuniin ja paahda noin 20-25 minuuttia, kunnes lohi on sopivan kypsää.
  4. Huuhtele ja revi salaatti kulhoon. Pese ja puolita kirsikkatomaatit joukkoon. Mausta öljyllä ja valkoviinietikalla.
  5. Valuta kypsät perunat hyvin ja murskaa ne esimerkiksi survimella. Lämmitä maito mikrossa tai pienessä kattilassa. Vatkaa maito ja voi perunoiden sekaan. Lisää tarvittaessa suolaa.
     
  6. Tarjoile uunissa paahdettu appelsiinilohi perunamuusin ja salaatin kanssa.