1. Kuumenna uuni 225 asteeseen. Laita vesi kiehumaan spagettia varten. Kuori ja hienonna valkosipulinkynnet sekä suikaloi kesäsipuli. Hienonna persilja.
  2. Kuumenna paistinpannnu. Ruskista jauheliha pannulla tilkassa öljyä. Lisää valkosipulit ja jatka paistamista hetki.
  3. Lisää paseerattu tomaatti ja vesi. Mausta suolalla, mustapippurilla, paprikajauheella ja cayennepippurilla . Kiehauta kastike ja laske lämpöä. Anna poreilla hiljalleen välillä sekoittaen noin 10 minuuttia.
  4. Keitä sillä aikaa spagettia 1-2 minuuttia vähemmän kuin pakkauksen ohjeessa neuvotaan ja valuta.
  5. Lisää kastikkeen joukkoon kerma ja kesäsipuli. Anna kastikkeen porista vielä 5 minuuttia ja tarkista maku.
  6. Voitele uunivuoka kevyesti öljyllä. Kaada kastike ja spagetti vuokaan. Ripottele sekaan hienonnettu persilja. Sekoita hyvin ja ripottele päälle juustoraaste. Paista uunissa keskitasolla noin 20 minuuttia. Leikkaa sillä aikaa kurkku tikuiksi.
  7. Tarjoa spagettivuoka kurkkutikkujen kanssa.