1. Kuori ja paloittele porkkanat ohuiksi viipaleiksi. Kuori ja hienonna punasipuli sekä valkosipulinkynnet.
  2. Suikaloi punakaali ohuiksi suikaleiksi.
  3. Kuumenna kattilassa öljy ja kuullota porkkanoita, sipuleita ja punakaalia muutama minuutti sekoitellen.
  4. Mittaa kattilaan vesi ja lihafondi.
  5. Mausta keitto valkoviinietikalla, suolalla, mustapippurilla, sokerilla, kuivatulla yrttisekoituksella ja laakerinlehdillä. Kuumenna kiehuvaksi ja hauduta noin 10 minuuttia.
  6. Kuutioi palvikinkku noin 1 cm x 1 cm kokoisiksi kuutioiksi. Lisää palvikinkkukuutiot keiton joukkoon.
  7. Kaada liemi punajuurien pakkauksesta keiton joukkoon. Pilko tai raasta punajuuret suikaleiksi. Lisää ne keittoon ja hauduta vielä muutama minuutti. Tarkista maku.
  8. Tarjoa borssikeitto smetanan kanssa.
Vinkki! Borssikeiton mausteeksi sopii mainiosti myös kuivattu meirami, voitte lisätä sitä 1-2 tl samaan aikaan muiden mausteiden kanssa.