1. Kuumenna uuni 225 asteeseen ja laita pastavesi kiehumaan.
  2. Huuhtele kukkakaali ja leikkaa kukinnoiksi, suikaloi myös kukkakaalin varsi. Levitä kukkakaalit uunipellille leivinpaperin päälle. Mausta suolalla, mustapippurilla, kuivatulla timjamilla ja oliiviöljyllä.
  3. Laita kukkakaalit uuniin paahtumaan. Kun kukkakaalit ovat paahtuneet 10 min ripottele samalle pellille myös siemensekoitus. Paahda siementen lisäämisen jälkeen vielä 5 min.
  4. Sillä aikaa keitä pasta pakkauksen ohjeen mukaan.
  5. Kuori ja hienonna valkosipulinkynnet. Kuumenna paistinpannu keskilämmölle. Lisää oliiviöljy ja valkosipulinkynnet pannulle. Kuullota valkosipuleita matalalla lämmöllä sekoitellen 2 minuuttia.
  6. Lisää pannulle 1 dl pastan keitinvettä, sitruunanmehu, tuorejuusto ja mausta ripauksella suolaa sekä mustapippuria.
  7. Sekoita pannulle kypsä valutettu pasta ja kukkakaalit. Tarkista maku ja tarjoa heti.