1. Kuori ja raasta porkkanat. Kuori ja hienonna sipuli ja valkosipulinkynsi.
  2. Kuumenna paistinpannu ja öljy. Lisää jauheliha pannulle ja ruskista käännellen 3-4 minuuttia.
  3. Laita vesi kiehumaan pastaa varten isoon kattilaan.
  4. Lisää jauhelihan sekaan porkkanat ja sipulit. Jatka paistamista noin 3 minuuttia. 
  5. Mausta paistos suolalla, mustapippurilla, kuivatulla yrttisekoituksella, (savu)paprikajauheella ja valkoviinietikalla. 
  6. Lisää pannulle tomaattipyree ja vehnäjauhot. Jatka paistamista hetki, niin että jauhot saavat hieman väriä.
  7. Kaada pannulle vesi koko ajan sekoittaen. Kuumenna kiehuvaksi.
  8. Sekoita kastikkeeseen lihafondi ja hauduta noin 8-10 minuuttia välillä sekoitellen. 
  9. Keitä pasta pakkauksen ohjeen mukaan runsaassa vedessä. Ole varovainen pastan keittoajan kanssa, ettei pasta hajoa. Valuta kypsä pasta hyvin.
  10. Valmista salaatinkastike. Mittaa pieneen kulhoon öljy, valkoviinietikka, (dijon)sinappi, sokeri ja mustapippuri. Sekoita voimakkaasti.
  11. Huuhtele ja revi salaatti tarjoiluastiaan. Pese ja puolita kirsikkatomaatit sekaan. Kaada päälle salaatinkastike.
  12. Tarjoile perinteinen jauhelihakastike pastan ja salaatin kanssa.
  Vinkki! Jauhelihakastikkeen maustamiseen voi kokeilla (dijon)sinappia. Lisää sitä noin 1 rkl tomaattipyreen kanssa samaan aikaan. Vinkki! Tarjoile kirsikkatomaatit alkuruoaksi lapsille.