Ruokaboksi

Uunissa gratinoitu peruna “nachopelti” Muu-murulla & pico de galloa

Tässä erilainen vaihtoehto perinteiselle nachopellille - nachojen tilalla on rapeita perunalantteja! Pelti kuorrutetaan Muu-murulla, vegaanisella juustoraasteella ja pico de gallolla eli salsalla.


Clock Icon40 min

Perunat:
1 kg perunoita
2 rklöljyä
1 tlsuolaa
0.5 tlmustapippuria
2 tlpaprikajauhetta
2 tlkuivattua timjamia
Pico de Gallo:
1 punasipuli
1 rskirsikkatomaatteja
1 tlsokeria
ripaus suolaa
ripaus mustapippuria
1 limen mehu
Muu-muru:
2 valkosipulinkynttä
2 rklöljyä
2 psMuu-murua
1 tlsuolaa
ripaus mustapippuria
1 tljuustokuminaa
1 rklvalkoviinietikkaa
Lisäksi:
1 psvegaanista juustoraastetta
1 prkvegaanista creme fraichea

Lisää samanlaisia reseptejä

Voit muokata tätä maukasta nachopeltiä eri tavoin: lisää chiliä tai mausteita halutessasi, tai vaihda vegaaninen juustoraaste tavalliseksi juustoksi, jos se sopii ruoka-aine allergioihisi. Myös muut pigmenttipitoiset vihannekset, kuten porkkanat tai bataatti, antavat mukavaa vaihtelua!

Jääkaapin sisältö kannattaa hyödyntää - mikäli sinulla on ylimääräisiä kasviksia, kuten paprikaa tai kesäkurpitsaa, voit leikkaa niitä ohuiksi viipaleiksi ja lisätä ne peltiin paistumaan perunoiden kanssa. Coolness-efektejä saa myös lisäämällä tuoreita yrttejä, kuten korianteria, heti tarjoamisen yhteydessä.

Kokeile tarjoilla nachopellin kylkeen raikasta salaattia tai mausteista guacamolea. Juomana voit valita raikkaan limemäisen juoman tai vaikka lasillisen kuivaa valkoviiniä.

Ruokaboksi tekee arkiruokailustasi vaivattomampaa tuomalla tuoreet ja vastuullisesti tuotetut raaka-aineet sekä vaihtuvat reseptit suoraan kotiovellesi. Inspiroidu ruoanlaitosta ja vähennä hävikkiä yhdessä Ruokaboksin kanssa!