Uunissa gratinoitu peruna “nachopelti” Muu-murulla & pico de galloa
Tässä erilainen vaihtoehto perinteiselle nachopellille - nachojen tilalla on rapeita perunalantteja! Pelti kuorrutetaan Muu-murulla, vegaanisella juustoraasteella ja pico de gallolla eli salsalla.
- Perunat:
- 1 kg perunoita
- 2 rklöljyä
- 1 tlsuolaa
- 0.5 tlmustapippuria
- 2 tlpaprikajauhetta
- 2 tlkuivattua timjamia
- Pico de Gallo:
- 1 punasipuli
- 1 rskirsikkatomaatteja
- 1 tlsokeria
- ripaus suolaa
- ripaus mustapippuria
- 1 limen mehu
- Muu-muru:
- 2 valkosipulinkynttä
- 2 rklöljyä
- 2 psMuu-murua
- 1 tlsuolaa
- ripaus mustapippuria
- 1 tljuustokuminaa
- 1 rklvalkoviinietikkaa
- Lisäksi:
- 1 psvegaanista juustoraastetta
- 1 prkvegaanista creme fraichea
Lisää samanlaisia reseptejä
Voit muokata tätä maukasta nachopeltiä eri tavoin: lisää chiliä tai mausteita halutessasi, tai vaihda vegaaninen juustoraaste tavalliseksi juustoksi, jos se sopii ruoka-aine allergioihisi. Myös muut pigmenttipitoiset vihannekset, kuten porkkanat tai bataatti, antavat mukavaa vaihtelua!
Jääkaapin sisältö kannattaa hyödyntää - mikäli sinulla on ylimääräisiä kasviksia, kuten paprikaa tai kesäkurpitsaa, voit leikkaa niitä ohuiksi viipaleiksi ja lisätä ne peltiin paistumaan perunoiden kanssa. Coolness-efektejä saa myös lisäämällä tuoreita yrttejä, kuten korianteria, heti tarjoamisen yhteydessä.
Kokeile tarjoilla nachopellin kylkeen raikasta salaattia tai mausteista guacamolea. Juomana voit valita raikkaan limemäisen juoman tai vaikka lasillisen kuivaa valkoviiniä.
Ruokaboksi tekee arkiruokailustasi vaivattomampaa tuomalla tuoreet ja vastuullisesti tuotetut raaka-aineet sekä vaihtuvat reseptit suoraan kotiovellesi. Inspiroidu ruoanlaitosta ja vähennä hävikkiä yhdessä Ruokaboksin kanssa!