1. Laita uuni kuumenemaan 225 asteeseen.
  2. Huuhtele parsakaali ja leikkaa nupuiksi uunivuokaan. Kuori ja viipaloi myös varsi joukkoon. Pese ja lohko tomaatit parsakaalin sekaan. Kuori ja hienonna sipuli ja valkosipulinkynnet vuokaan. Suikaloi puolikas chili sekaan.
  3. Mausta kasvikset öljyllä, suolalla, mustapippurilla, kuivatulla basilikalla ja valkoviinietikalla.
  4. Laita vesi kiehumaan pastaa varten.
  5. Nosta fetajuusto kokonaisena uunivuokaan kasvisten päälle. Kaada fetan päälle oliiviöljy ja mausta kuivatulla timjamilla. Nosta vuoka uuniin ja paahda noin 12-15 minuuttia niin, että kasvikset ja feta saavat kunnolla väriä. Voit kääntää uunin grillivastuksen päälle paahtamisen loppuvaiheessa, varo kuitenkin, ettet polta ruokaa.
  6. Keitä pasta pakkauksen ohjeen mukaan. Valuta kypsä pasta hyvin.
  7. Kun kasvikset ja feta ovat paahtuneet, niin nosta uunivuoka uunista ja sekoita fetajuusto kasviksiin esimerkiksi haarukalla.
  8. Lisää keitetty pasta vuokaan kasvisten ja fetajuuston joukkoon. Tarjoa heti!
Vinkki! Tuoreen chilin voi jättää pastan viimeistelyyn.