Ruokaboksi

Mausteinen pata karitsa-possun jauhelihasta & couscousia

Tässä reseptissä laadukkaasta karitsan- ja possun jauhelihasta valmistuu mausteinen ja tomaattinen pata. Lisäksi ravitsevaa couscousia.

Clock Icon25 min
LaktoositonSisältää possuaSisältää lammasta

Pata:
2 valkosipulinkynsi
1 pala inkivääriä
1 pssuippopaprikoita
2 rklöljyä
1 pktkaritsa-possun jauhelihaa
1.5 tlsuolaa
0.5 tlmustapippuria
2 tlkuivattua yrttisekoitusta
2 tljuustokuminaa
2 tlkurkumaa
1 rklvalkoviinietikkaa
1 tlkkirsikkatomaatteja mehussa + 2 dl vettä
Couscous:
ripaus curryjauhetta
4 dl couscousia
1 rklöljyä
Lisäksi:
1 prkkermaviiliä

Lisää samanlaisia reseptejä

Mausteinen pata karitsa-possun jauhelihasta & couscousia – Maukas ja helppo arkiruoka

Mausteinen pata karitsa-possun jauhelihasta & couscousia on täydellinen valinta, kun haluat valmistaa nopean mutta maukkaan aterian. Tämä resepti yhdistää laadukkaan karitsan- ja possun jauhelihan mausteiseen tomaattipohjaiseen kastikkeeseen, tarjoten herkullisen ja täyteläisen makuelämyksen. Pata on helppo valmistaa ja se sopii erinomaisesti niin arki-illalliselle kuin viikonlopun rentoon herkutteluun.

Miksi valita mausteinen pata karitsa-possun jauhelihasta?

Tämä mausteinen pata kätkee sisäänsä upean yhdistelmän mausteita, kuten valkosipulia, inkivääriä, juustokuminaa ja kurkumaa, jotka korostavat karitsan ja possun jauhelihan makua. Kirsikkatomaattien makeus tasapainottaa mausteiden voimakkuutta, luoden täydellisen harmoniaan. Annos on laktoositon ja sisältää runsaasti proteiinia, mikä tekee siitä ravitsevan vaihtoehdon koko perheelle. Couscousin tarjoaminen padan kanssa lisää annokseen täyteläisyyttä ja pitää nälän loitolla pidempään.

Helppoja valmistusvinkkejä ja muunnelmia

Valmistaessasi tätä pataa, voit säästää aikaa kuorimalla ja raastamalla valkosipulin ja inkiväärin etukäteen. Pidä huolta, että et paista jauhelihaa liian pitkään, jotta se säilyttää mehevyytensä. Jos haluat kokeilla erilaisia makuja, voit korvata karitsa-possun jauhelihan esimerkiksi naudanlihalla tai tehdä kasvisversion käyttämällä soijarouhetta. Couscousin sijaan voit tarjota annoksen esimerkiksi kvinoan tai bulgurin kera.

Herkulliset lisukkeet ja tarjoiluehdotukset

Tämä mausteinen pata on parhaimmillaan vastavalmistettuna. Tarjoile se ilmavaksi pöyhittynä couscousin kera ja viimeistele annos lusikallisella laktoositonta kermaviiliä. Ruokaan sopii erinomaisesti raikas vihersalaatti, jossa on esimerkiksi rucolaa ja kurkkua. Juomaksi suosittelemme kylmää sitruunavettä, joka raikastaa suun makunautinnon jälkeen.

Mausteinen pata – Helppo ja monipuolinen arjen pelastaja

Mausteinen pata karitsa-possun jauhelihasta & couscousia on täydellinen valinta, kun kaipaat helppoa ja maittavaa ateriaa. Tämä resepti on monipuolinen ja se sopii niin arkeen kuin erityisempiin hetkiin. Kokeile tätä herkullista ja ravitsevaa pataa jo tänään ja anna sen rikastuttaa ruokapöytääsi.

Mausteinen pata karitsa-possun jauhelihasta & couscousia -resepti on Ruokaboksin ammattikokkien kehittämä ja resepti on testattu Ruokaboksin testikeittiössä.

Ruokaboksi toimittaa ammattikokkien kehittämät reseptit ja niihin valitut raaka-aineet suoraan kotiovellesi. Ruokaboksilla arki on helpompaa ja maukkaampaa.