1. Valmista jogurttikastike. Kumoa jogurtti kulhoon ja mausta puolikkaan sitruunan mehulla, oliiviöljyllä, suolalla, mustapippurilla ja sokerilla. Hienonna joukkoon puolikas ruukku tilli. Sekoita ja jätä maustumaan.
  2. Huuhtele ja viipaloi kesäkurpitsat noin 1 cm paksuisiksi viipaleiksi. Pese ja puolita kirsikkatomaatit.
  3. Huuhtele ja revi salaatti.
  4. Kuumenna paistinpannu ja öljy. Lisää falafelit pannulle ja paista käännellen noin 5 minuutin ajan. Siirrä falafelit sivuun odottamaan.
  5. Kuumenna pannu uudelleen kuumaksi ja lisää öljyä. Lisää pannulle kesäkurpitsat.
  6. Paista kesäkurpitsaviipaleita muutama minuutti. Mausta suolalla, mustapippurilla, (savu)paprikajauheella sekä valkoviinietikalla.
  7. Lisää pannulle kirsikkatomaatit kesäkurpitsojen sekaan. Sekoita ja tarkista maku.
  8. Suikaloi kesäsipulit.
  9. Lisää lautasten pohjille salaattia. Annostele päälle kesäkurpitsa-tomaattipaistosta.
  10. Lisää falafelpyörykät annoksiin ja viimeistele tilli-jogurttikastikkeella sekä kesäsipulilla.