1. Laita vesi kiehumaan perunoita varten. Pese tai kuori perunat. Keitä perunat kypsäksi suolalla maustetussa vedessä.
  2. Kuori ja hienonna punasipuli ja valkosipulinkynnet. Kuori ja kuutioi porkkanat pieniksi kuutioiksi. Huuhtele kesäkurpitsa ja leikkaa pitkittäin puoliksi. Viipaloi puolikkaat. 
  3. Kuumenna paistinpannu ja öljy. Lisää sipulit, porkkanat ja kesäkurpitsat pannulle. Paista käännellen noin 4-5 minuuttia. 
  4. Lisää härkäpapusuikaleet kasvisten joukkoon. Jatka paistamista noin 3-5 minuuttia.
  5. Mausta paistos suolalla, mustapippurilla, kuivatulla rosmariinilla, (savu)paprikajauheella, chilijauheella ja tomaattipyreellä. 
  6. Kaada pannulle kaurakerma, huuhtele purkki vedellä ja lisää vesi myös joukkoon.  Kuumenna kiehuvaksi ja hauduta noin 5-8 minuuttia.
  7. Viimeistele pata sitruunan mehulla. 
  8. Tarjoa mausteinen härkispata perunoiden kanssa. 
  Vinkki! Valmista sitruunainen perunamurska - valuta kypsät perunat hyvin ja sekoita niihin oliiviöljyä, osa sitruunan mehusta ja lisää tarvittaessa suolaa. Murskaa perunat esimerkiksi survimella.