1. Kuori ja hienonna punasipuli ja valkosipulinkynnet. Huuhtele lehtikaalit ja poista kovat lehtiruodit. Suikaloi lehdet.
  2. Huuhtele ja kuivaa sienet. Viipaloi ne.
  3. Laita vesi kiehumaan pastaa varten.
  4. Kuumenna paistinpannu kuumaksi. Lisää pannulle sienet ja paahda niitä sekoitellen 2-3 minuuttia, jotta sienistä irtoaa mahdollinen neste.
  5. Lisää pannulle sienten joukkoon öljy. Jatka paistamista hetken aikaa sekoitellen. Siirrä sienet sivuun pannulta.
  6. Keitä pasta pakkauksen ohjeen mukaan. Valuta kypsä pasta hyvin, mutta säästä keitinvettä noin 1-2 dl.
  7. Kuumenna sama pannu millä paistoit sienet uudelleen ja lisää öljy sekä sipulit pannulle. Freesaa hetken aikaa sekoitellen.
  8. Lisää lehtikaalit pannulle ja jatka paistamista muutama minuutti.
  9. Sekoita muiden kasvisten joukkoon paistetut sienet. Mausta paistos suolalla, mustapippurilla, kuivatulla timjamilla, curryjauheella, chilijauheella ja valkoviinietikalla.
  10. Kaada pannulle kaurakerma ja pastan keitinvesi.
  11. Kuumenna kastike kiehuvaksi ja hauduta noin 5 minuuttia.
  12. Sekoita kypsä valutettu pasta kastikkeen sekaan.
  13. Viimeistele siemensekoituksella ja tarjoa heti.
Vinkki! Sienet voi maustaa 1 rkl soijakastiketta, näin niiden maku saa syvyyttä.