1. Laita vesi kiehumaan pastaa varten. Kuori ja hienonna sipuli sekä valkosipulinkynnet. Kuori ja raasta porkkanat sekä suikaloi puolikas chili. Hienonna puolikas ruukku persiljaa ja huuhtele linssit siivilässä kylmän veden alla.
  2. Kuumenna paistinpannu ja lisää öljy. Lisää kuumalle pannulle sipulit, porkkanaraaste ja chili. Paista hetken aikaa sekoitellen. Mausta suolalla, mustapippurilla, sokerilla, kuivatulla yrttisekoituksella, (savu)paprikajauheella, tomaattipyreellä ja valkoviinietikalla.
  3. Lisää pannulle tomaattimurska ja huuhdotut linssit. Huuhtaise tölkki tilkalla vettä ja kaada vesi pannulle mukaan. Kuumenna kiehuvaksi ja hauduta noin 8-10 minuuttia.
  4. Keitä sillä aikaa pasta pakkauksen ohjeen mukaan.
  5. Viimeistele linssibolognese hienonnetulla persiljalla ja tarjoa parmesanraasteen sekä pastan kanssa.