1. Laita vesi kiehumaan perunoita varten. Kuori perunat ja keitä kypsäksi suolalla maustetussa vedessä.
  2. Kuori ja hienonna punasipuli ja valkosipulinkynnet. Kuori ja kuutioi porkkanat pieniksi kuutioiksi. Kuutioi halloumijuustot ja maustekurkut.
  3. Kuumenna paistinpannu ja öljy. Lisää pannulle halloumijuustot ja paista noin 4-5 minuuttia käännellen. Siirrä paistuneet juustot pois pannulta.
  4. Kuumenna sama paistinpannu uudelleen. Lisää pannulle öljyä, sipulit ja porkkanat. Paista muutama minuutti käännellen.
  5. Mausta suolalla, mustapippurilla ja kuivatulla yrttisekoituksella. Lisää pannulle tomaattipyree ja (dijon)sinappi. Jatka paistamista hetken aikaa sekoitellen.
  6. Kaada pannulle reseptin vesi. Lisää halloumijuustot ja maustekurkut kastikkeeseen. Kuumenna kiehuvaksi ja hauduta noin 8-10 minuuttia.
  7. Valuta kypsät perunat hyvin. Voit lisätä perunoihin öljyä tai voita halutessasi.
  8. Tarjoile halloumijuustostroganoff perunoiden kanssa.
Vinkki! Tässä reseptissä tomaattipyree suurustaa kastikkeen. Jos haluat kastikkeesta paksumpaa, niin lisää pyreen kanssa samaan aikaan pannulle 1 rkl vehnäjauhoja. HOX, ruoka ei silloin ole gluteeniton.