1. Laita vesi kiehumaan riisiä varten. Keitä riisi pakkauksen ohjeen mukaan.
  2. Kuori ja suikaloi punasipuli. Kuori ja hienonna valkosipulinkynnet. Kuori ja raasta pala inkivääriä. Huuhtele ja paloittele kukkakaali reiluiksi nupuiksi, kuori ja viipaloi myös varsi.
  3. Huuhtele kikherneet siivilässä.
  4. Kuumenna iso kattila tai paistinpannu ja öljy. Lisää pannulle sipulit, inkivääri ja kukkakaali. Freesaa sekoitellen noin 4-5 minuuttia.
  5. Mausta kasvikset suolalla, mustapippurilla, juustokuminalla, curryjauheella, kanelilla, chilijauheella ja valkoviinietikalla.
  6. Lisää kattilaan kikherneet ja kookosmaito. Huuhtaise purkki vedellä ja lisää myös vesi pannulle.
  7. Kuumenna kiehuvaksi ja hauduta noin 5-8 minuuttia, kunnes kukkakaali on sopivan kypsää.
  8. Hienonna puolikas ruukku korianteria.
  9. Huuhtele pinaatit ja lisää ne valmiin curryn joukkoon. Viimeistele korianterilla ja puolikkaan limen mehulla.
  10. Tarjoile miedosti mausteinen kukkakaali-kikhernecurry riisin kanssa.
Vinkki! Curryn maustamiseen sopii myös esimerkiksi garam masala, voit lisätä sitä noin 1 tl samaan aikaan muiden mausteiden kanssa.