1. Kuori ja hienonna solo valkosipuli.
  2. Huuhtele linssit siivilässä kylmällä vedellä ja valuta hyvin.
  3. Kuumenna kattila ja öljy. Lisää kattilaan valkosipulit. Kuullota muutama minuutti sekoitellen.
  4. Lisää kattilaan tomaattimurska, kookosmaito, vesi ja linssit. Mausta suolalla, mustapippurilla, juustokuminalla, kurkumalla, kuivatulla yrttisekoituksella, valkoviinietikalla ja tomaattipyreellä.
  5. Kuumenna kiehuvaksi ja hauduta noin 25 minuuttia välillä sekoitellen.
  6. Hienonna basilika.
  7. Kun keitto on hautunut noin 25 minuuttia, niin soseuta se sauvasekoittimella tai kuumuutta kestävällä tehosekoittimella.
  8. Annostele keittoa lautasille ja viimeistele annokset basilikalla. Tarjoa ruissipsien kanssa.
Vinkki! Huuhtele tomaattimurskatölkki ja kookosmaitopurkki vedellä ja lisää myös vedet keittoon.