1. Kuumenna uuni 225 asteeseen. Vuoraa uunipelti leivinpaperilla.
  2. Pese ja lohko perunat uunipellille. Kuori ja viipaloi porkkanat sekaan. Mausta suolalla, kuivatulla timjamilla, mustapippurilla ja öljyllä. Nosta pelti uuniin paahtumaan noin 20 minuutin ajaksi.
  3. Huuhtele ja lohko paprika. Kuori ja hienonna valkosipulinkynnet.
  4. Kuumenna pieni kattila ja öljy. Lisää kattilaan paprika ja valkosipulit. Freesaa hetki käännellen. Mausta suolalla, mustapippurilla, (savu)paprikajauheella, chilijauheella, juustokuminalla ja valkoviinietikalla.
  5. Kaada sekaan tomaattimurska, huuhtaise tölkki vedellä ja lisää vesi kattilaan. Kuumenna ja hauduta miedolla lämmöllä noin 10-15 minuutin ajan.
  6. Mausta soijagurtti valkoviinietikalla, suolalla ja sokerilla. Sekoita ja jätä maustumaan.
  7. Kun kasvikset ovat paahtuneet uunissa noin 20 minuutin ajan, niin lisää pellille fallerot. Nosta pelti uuniin ja jatka paahtamista vielä noin 10 minuutin ajan.
  8. Kun matbuha eli tomaattikastike on hautunut noin 15 minuuttia, niin soseuta se sauvasekoittimella.
  9. Tarjoile uunissa paahdetut fallerot, kasvisten, matbuhan ja gurttikastikkeen kanssa.
Vinkki! Matbuhan voi valmistaa jo edellisenä päivänä ja sen voi tarjota myös kylmänä kastikkeena - näin matbuha ehtii maustua jääkaapissa.