1. Kuori ja lohko perunat. Huuhtele purjo ja suikaloi se sekä hienonna valkosipulinkynnet.
  2. Kuumenna korkeareunainen kattila ja lisää oliiviöljyä kattilaan. Kuullota perunoita, purjoa ja valkosipulia muutama minuutti keskilämmöllä sekoitellen.
  3. Lisää kattilaan vettä niin, että kasvikset peittyvät hyvin. Mausta suolalla, mustapippurilla, kuivatulla yrttisekoituksella, curryjauheella, valkoviinietikalla ja kasvisfondilla. Kuumenna kiehuvaksi ja keitä noin 20 minuuttia, kunnes perunat ovat täysin kypsiä.
  4. Valuta sillä aikaa kikherneet hyvin. Kuumenna paistinpannu kuumaksi ja lisää öljyä. Paista kikherneitä pannulla noin 5 minuuttia välillä käännellen, jotta ne saavat väriä. Mausta suolalla ja (savu)paprikajauheella.
  5. Kun perunat ovat kypsiä, niin lisää keittoon kaurakerma ja soseuta keitto. Tarkista maku ja lisää tarvittaessa suolaa.
  6. Tarjoa keitto paistettujen kikherneiden ja siemennäkkäreiden kanssa.
Vinkki! Kikherneiden maustamiseen voitte halutessanne käyttää myös chilijauhetta tai juustokuminaa.