1. Kuumenna uuni 225 asteeseen. Vuoraa uunipelti leivinpaperilla.
  2. Pese ja pilko perunat pellille. Mausta suolalla, mustapippurilla, kuivatulla timjamilla ja öljyllä. Nosta uuniin ja paahda noin 25 minuuttia. 
  3. Valmista kaprisvinegrette. Huuhtele ja suikaloi puolet kevätsipuleista isoon kulhoon. Valuta kaprikset, kaada tilkka lientä kevätsipulien joukkoon. Hienonna kaprikset kulhoon. Mittaa kulhoon (dijon)sinappi, öljy ja valkoviinietikka. Purista joukkoon limen mehu. Mausta suolalla, mustapippurilla ja sokerilla. Sekoita voimakkaasti esimerkiksi vispilällä ja jätä maustumaan. 
  4. Pese ja viipaloi kurkku ja retiisit. Huuhtele ja revi salaatti.
  5. Huuhtele ja suikaloi jäljellä olevat kevätsipulit. 
  6. Kuumenna paistinpannu ja öljy. Lisää pannulle nyhtökaura. Paista 3-4 minuuttia sekoitellen. 
  7. Lisää nyhtökauran joukkoon kevätsipulit ja soijakastike. Jatka paistamista muutama minuutti sekoitellen. 
  8. Nosta paahtuneet perunat kulhoon vinegretten sekaan. 
  9. Lisää lautasten pohjille salaattia. Nostele päälle perunoita, kurkkua, retiisejä ja paistettua nyhtökauraa. Tarjoa heti.