1. Kuori ja pilko perunat ja porkkanat. Leikkaa fenkoli pitkittäin puoliksi ja huuhtele huolellisesti. Poista kova kanta ja suikaloi fenkoli. Kuori ja hienonna valkosipulinkynnet. 
  2. Kuumenna kattila ja öljy. Lisää kattilaan porkkanat, fenkolit ja valkosipulit. Kuullota kasviksia käännellen muutama minuutti. 
  3. Lisää reseptin vesi ja perunat kattilaan. Mausta suolalla, mustapippurilla, kuivatulla yrttisekoituksella, kuivatulla rakuunalla ja laakerinlehdillä. Kuumenna kiehuvaksi ja keitä noin 15-20 minuuttia, kunnes perunat alkavat olla kypsiä.
  4. Leikkaa tofut pitkittäin puoliksi ja kuivaa viipaleet talouspaperilla voimakkaasti painellen. Kuutioi tofut. 
  5. Kuumenna paistinpannu ja öljy. Lisää tofut pannulle ja paista käännellen 5-7  minuuttia. Mausta suolalla ja mustapippurilla. 
  6. Kun perunat alkavat olla kypsiä, niin kaada keittoon kaurakerma. Huuhtele purkki vedellä ja lisää myös vesi kattilaan. Lisää tofukuutiot keittoon. Kuumenna vielä kiehuvaksi.
  7. Viimeistele keitto sitruunan mehulla ja tarjoile ruisleivän kanssa.
  Vinkki! Keiton mausteeksi sopivat myös paahdetut kokonaiset fenkolinsiemenet! Paahda siemeniä kuivalla paistinpannulla ennen keittoon lisäämistä.