- Kuori ja pilko perunat ja porkkanat. Leikkaa fenkoli pitkittäin puoliksi ja huuhtele huolellisesti. Poista kova kanta ja suikaloi fenkoli. Kuori ja hienonna valkosipulinkynnet.
- Kuumenna kattila ja öljy. Lisää kattilaan porkkanat, fenkolit ja valkosipulit. Kuullota kasviksia käännellen muutama minuutti.
- Lisää reseptin vesi ja perunat kattilaan. Mausta suolalla, mustapippurilla, kuivatulla yrttisekoituksella, kuivatulla rakuunalla ja laakerinlehdillä. Kuumenna kiehuvaksi ja keitä noin 15-20 minuuttia, kunnes perunat alkavat olla kypsiä.
- Leikkaa tofut pitkittäin puoliksi ja kuivaa viipaleet talouspaperilla voimakkaasti painellen. Kuutioi tofut.
- Kuumenna paistinpannu ja öljy. Lisää tofut pannulle ja paista käännellen 5-7 minuuttia. Mausta suolalla ja mustapippurilla.
- Kun perunat alkavat olla kypsiä, niin kaada keittoon kaurakerma. Huuhtele purkki vedellä ja lisää myös vesi kattilaan. Lisää tofukuutiot keittoon. Kuumenna vielä kiehuvaksi.
- Viimeistele keitto sitruunan mehulla ja tarjoile ruisleivän kanssa.
Vegaaninen
Kalaton keitto kylmäsavutofulla & ruisleipää (V)
Kylmäsavustetusta tofusta ja aromaattisesti fenkolista valmistuu perinteinen keitto, joka tarjoillaan tuoreen ruisleivän kanssa.
Voita ilmaiset Ruokaboksit vuodeksi! 🤩
Sulje
Voita ilmaiset Ruokaboksit vuodeksi! Arvo jopa 5000€ ! 🤩
Ilmaiset Ruokaboksit vuodeksi -voittaja arvotaan 1.10.2024.
Osallistu Osallistuin jo