- Laita vesi kiehumaan pastaa varten.
- Kuori ja hienonna sipuli ja valkosipulinkynnet. Pese ja leikkaa kesäkurpitsa pitkittäin neljään osaan ja viipaloi osat. Huuhtele ja lohko paprika.
- Keitä pasta pakkauksen ohjeen mukaan. Valuta kypsä pasta hyvin ja sekoita siihen öljy.
- Kuumenna korkeareunainen paistinpannu ja öljy. Lisää sipulit, kesäkurpitsat ja paprikat pannulle. Mausta suolalla, mustapippurilla, paprikajauheella, chilijauheella, hunajalla, kuivatulla oreganolla ja valkoviinietikalla. Paista 3-4 minuuttia käännellen.
- Kaada pannulle tomaattimurska, huuhtaise tölkki vedellä ja lisää vesi joukkoon. Kuumenna kiehuvaksi ja hauduta noin 5-8 minuuttia.
- Murustele kastikkeeseen fetajuusto.
- Tarjoile tomaattinen fetapasta spagetin kanssa.
Vinkki 2. Pastan voi myös sekoittaa kastikkeeseen.