1. Laita vesi kiehumaan pastaa varten.
  2. Kuori ja hienonna sipuli ja valkosipulinkynnet. Pese ja leikkaa kesäkurpitsa pitkittäin neljään osaan ja viipaloi osat. Huuhtele ja lohko paprika.
  3. Keitä pasta pakkauksen ohjeen mukaan. Valuta kypsä pasta hyvin ja sekoita siihen öljy.
  4. Kuumenna korkeareunainen paistinpannu ja öljy. Lisää sipulit, kesäkurpitsat ja paprikat pannulle. Mausta suolalla, mustapippurilla, paprikajauheella, chilijauheella, hunajalla, kuivatulla oreganolla ja valkoviinietikalla. Paista 3-4 minuuttia käännellen.
  5. Kaada pannulle tomaattimurska, huuhtaise tölkki vedellä ja lisää vesi joukkoon. Kuumenna kiehuvaksi ja hauduta noin 5-8 minuuttia.
  6. Murustele kastikkeeseen fetajuusto.
  7. Tarjoile tomaattinen fetapasta spagetin kanssa.
Vinkki 1. Jos kaikki ruokailijat eivät pidä fetajuustosta, sen voi murustella vain annosten päälle.
Vinkki 2. Pastan voi myös sekoittaa kastikkeeseen.