1. Kuumenna uuni 200 asteeseen.
  2. Pese ja puolita kesäkurpitsat pitkittäin. Koverra kesäkurpitsoista sisukset lusikan avulla kulhoon.
  3. Lado kesäkurpitsat koverrettu puoli ylöspäin voideltuun uunivuokaan tai leivinpaperilla vuoratulla uunipellille.
  4. Kuori ja hienonna punasipuli sekä valkosipulinkynnet. Pese ja kuutioi paprika.
  5. Kuumenna iso paistinpannu ja öljy. Lisää pannulle jauheliha. Paista 3-4 minuuttia.
  6. Lisää pannulle hienonnetut sipulit, kesäkurpitsojen sisukset ja paprikat. Paista sekoitellen vielä muutama minuuttia.
  7. Mausta suolalla, mustapippurilla, kuivatulla yrttisekoituksella, chilijauheella, (savu)paprikajauheella ja valkoviinietikalla.
  8. Laita vesi kiehumaan riisiä varten.
  9. Lisää jauhelihapaistosta koverrettujen kesäkurpitsojen sisälle. Ripottele päälle juustoraastetta ja nosta uuniin paahtumaan noin 25-30 minuutiksi.
  10. Keitä riisi sillä aikaa pakkauksen ohjeen mukaan.
  11. Tarjoa gratinoidut kesäkurpitsaveneet riisin kanssa.
Vinkki! Ripottele ennen uunin laittamista juustoraasteen päälle korppujauhoja, näin saatte kesäkurpitsoiden pinnasta entistä rapeamman.