1. Kuumenna uuni 225 asteeseen ja laita vesi kiehumaan pastaa varten. Voitele uunivuoka kevyesti öljyllä.
  2. Kuori ja hienonna valkosipulinkynnet sekä sipuli. Kuori ja raasta porkkanat.
  3. Keitä pasta pakkauksen ohjeen mukaan.
  4. Kuumenna paistinpannu ja lisää tilkka öljyä. Ruskista jauheliha paistinpannulla ja lisää sitten joukkoon sipulit ja porkkanaraaste. Jatka paistamista hetken aikaa sekoitellen.
  5. Mausta suolalla, mustapippurilla, paprikajauheella, chilijauheella ja kuivatulla yrttisekoituksella.
  6. Lisää pannulle paseerattu tomaatti sekä noin 2 dl pastan keitinvettä. Anna kastikkeen hautua miedolla lämmöllä noin 5 minuuttia.
  7. Valuta pasta ja kumoa se uunivuokaan. Leikkaa kypsää pastaa saksilla pienemmiksi paloiksi. Sekoita pastan joukkoon tomaattinen jauhelihakastike ja persilja sekä ripottele pinnalle juustoraaste.
  8. Paista uunissa noin 15-20 minuuttia, kunnes juusto on saanut kullanruskean värin.
Vinkki! Pastavuoan maustamiseen sopii myös tomaattipyree.