1. Laita vesi kiehumaan perunoita varten. Kuori ja lohko perunat. Keitä ne kypsiksi suolalla maustetussa vedessä.
  2. Kuori ja hienonna sipuli sekä valkosipulinkynnet. Paloittele kasvisnakit. Kuori ja raasta porkkanat.
  3. Kuumenna paistinpannu ja öljy. Lisää nakit pannulle ja ruskista niitä pannulla hetki.
  4. Lisää pannulle sipulit ja porkkanaraaste sekä jatka paistamista muutama minuutti.
  5. Lisää sitten pannulle tomaattipyree ja jauhot. Sekoita ja anna jauhojen kypsyä hetki.
  6. Sekoita pannulle vesi ja mausta suolalla, mustapippurilla, kuivatulla yrttisekoituksella sekä kasvisfondilla.
  7. Viimeistele kastike kaurakermalla, huuhtaise purkki vedellä ja kaada vesi sekaan.
  8. Hauduta nakkikastiketta 5-8 minuuttia välillä sekoitellen.
  9. Valmista sillä aikaa salaatti. Huuhtele ja revi salaatti kulhoon. Pese ja kuutioi kurkku joukkoon.
  10. Mausta salaatti oliiviöljyllä, valkoviinietikalla ja ripauksella mustapippuria.
  11. Tarjoa nakkikastike keitettyjen perunoiden ja salaatin kanssa.