Uunijuuressalaatti sesongin appelsiineilla & fetajuustolla
Kotimaiset punajuuret ja porkkanat ovat tämän ruoan päätähtenä. Raikkaat sesongissa olevat appelsiinit kruunaavat kokonaisuuden ja täyteläinen fetajuusto viimeistelee ruoan.
- Juurekset:
- 1 kg punajuuria
- 500 g porkkanoita
- 2 valkosipulinkynttä
- 2 rklöljyä
- 2 rklhunajaa
- 1.5 tlsuolaa
- 0.5 tlmustapippuria
- 1 tlkuivattua rosmariinia
- 1 tlkuivattua timjamia
- 1 rspinaattia
- 2 appelsiinia
- 1 pktfetajuustoa
- Appelsiinivinegrette:
- 1 appelsiinin kuori + mehu
- 4 rklöljyä
- 1 rklvalkoviinietikkaa
- 2 tlsokeria
- ripaus suolaa
- ripaus mustapippuria